De ce SOLOMON? De ce EXCELENŢĂ?

PasiEste proverbială înţelepciunea lui Solomon. Oamenii erau mândri când se spunea despre ei că sunt ”înţelepţi ca Solomon”.  Cele mai grele probleme erau rezolvate cu tact şi înţelepciune de Solomon. Nimeni nu era dispreţuit, nimeni nu era defavorizat. Se spune despre el că înţelegea esenţa oricărui lucru mai repede decât oricine altcineva.

Credem că excelenţa şi înţelepciunea se pot dobândi, dar mai ales se pot multiplica. Obiectivul nostru principal este să căutăm şi să multiplicăm excelenţa oriunde şi în orice formă o vom găsi: în cultură, artă, ştiinţă, conducerea afacerilor, viaţa personală etc. Persoanele care ating excelenţa sunt relativ puţine, însă impactul pe care îl au asupra celor din jur, asupra culturii, artei, ştiinţei, calităţii vieţii este imens. Oamenii şi societatea înaintează datorită lor.

Credem că succesul personal al fiecăruia dintre noi, reuşita noastră pe orice plan, reprezintă încununarea cu succes a eforturilor noastre fizice şi intelectuale, dar şi a talentelor cu care suntem înzestraţi de la natură. Pentru a ne îndeplini dorinţele şi a atinge succesul e nevoie de timp şi perseverenţă. Timp avem cu toţii numai că unii dintre noi îl irosim fără rost. Perseverenţa ţine de pregătire. Cheia succesului o constituie însă pregătirea adecvată. Pregătirea este urmată apoi de acţiune. Acţiunea e o consecinţă a gândurilor noastre. Modul nostru de gândire e o consecinţă a capacităţii noastre de înţelegere. Iar dacă avem o capacitate mică de înţelegere, atunci rezultatele pot fi pe măsură.

Asociaţia nu se supune nici unei doctrine politice, nu face parte din nici o mişcare politică. Asociaţia nu aparţine nici unui cult sau mişcări religioase. Participanţii pot să aiba propriile opinii şi vederi politice, precum şi propriile credinţe religioase, dar în cadrul proiectelor noastre nu promovează aceste idei.